به مجله آقای قاب خوش آمدید.۷ خرداد ۱۴۰۳
مواد غذایی سرشار از ویتامین B3 (نیاسین) کدامند؟

مواد غذایی سرشار از ویتامین B3 (نیاسین) کدامند؟

مواد غذایی سرشار از ویتامین B3 (نیاسین) کدامند؟

مواد غذایی سرشار از ویتامین B3 (نیاسین) کدامند؟

نیاسین که به عنوان ویتامین B3 شناخته میشود یک ریز مغذی است که بدن برای متابولیسم

مناسب ، عملکرد سیستم عصبی و محافظت آنتی اکسیدانی از آن استفاده میکند.

این ماده ی مغذی بسیار برای بدن ضروری است پس شما باید آن را از غذا دریافت کنید زیرا بدنتان نمیتواند به تنهایی آن را تولید کند.

از آنجایی که نیاسین محلول در آب است مازاد آن به جای ذخیره شدن

در بدن از طریق ادرار دفع میشود بنابراین مصرف منظم غذاهای غنی از نیاسین بسیار برای سلامتی مهم و ضروری است.

مواد غذایی دارای ویتامین B3 (نیاسین) کدامند؟:

۱_سینه مرغ:

سینه مرغ منبع خوبی از نیاسین و پروتئین بدون چربی است.

۸۵ گرم سینه مرغ پخته بدون استخوان و بدون پوست حاوی ۱۱.۴ میلی گرم

نیاسین است که ۷۱ و ۸۱ درصد مقدار موردنیاز روزانه برای مردان و زنان است.

همچنین سینه ی مرغ سرشار از پروتئین است و همین آن را به گزینه ای عالی برای رژیم های کم کالری با پروتئین بالا تبدیل میکند.

۲_جگر:

جگر یکی از بهترین منبع طبیعی نیاسین است.

یگ وعده ۸۵ گرمی از چگر گاو پخته شده ۱۴.۷ میلی گرم نیاسین یا ۹۱ درصد از

مقدار نیاز روزانه برای مردان و بیش از ۱۰۰ درصد برای زنان را فراهم میکند.

۳_گوشت چرخ کرده:

گوشت چرخ کرده منبع خوبی از نیاسین و سرشار از پروتئین ، آهن ، ویتامین B12 ، سلنیوم و روی می باشد.

گوشت چرخ کرده کم چرب حاوی نیاسین بیشتری نسبت به محصولات پرچرب است.

۴_ماهی تن:

ماهی تن منبع خوبی از نیاسین می باشد. همچنین ماهی تن سرشار از پروتئین

ویتامینB6 ، ویتامین B12 ، سلنیوم و اسیدهای چرب امگا۳ است.

۵_بادام زمینی :

بادام زمینی یکی از بهترین منابع گیاهی نیاسین به شمار می رود.

همچنین بادام زمینی سرشار از پروتئین ، چربی های تک غیر اشباع ، ویتامین E ، ویتامین B6 ، منیزیم ، فسفر و منگنز است.

۶_قارچ :

قارچ ها یکی از بهترین منابع گیاهی نیاسین هستند و همین باعث میشود این

قارچ های خوشمزه گزینه خوبی برای گیاهخواران یا وگن هایی باشد که به دنبال منابع طبیعی نیاسین هستند.

علائم کمبود ویتامین B3 کدامند؟:

سوء هاضمه ، خستگی ، آفت دهان ، استفراغ ، افسردگی از علائم کمبود ویتامین B3 هستند.

درد و سوزش گلو ، سینه یا معده از علائم دریگر این بیماری می باشد.

همچنین کمبود این ویتامین ممکن است زبان را به رنگ قرمز یا متورم تبدیل کند.

دلیل کمبود ویتامین B3 چیست؟:

کمبود ویتامین B3 دو نوع اولیه و ثانویه دارد.

کمبود اولیه زمانی رخ می دهد که فرد به اندازه کافی ویتامین B3 یا تریپتوفان

مصرف نکند و کمبود ثانویه زمانی رخ می دهد که وضعیت دیگری مانند اسهال

بیماری هارتنپ ، بیماری کبد در توانایی بدن برای جذب ویتامین B3 اختلال ایجاد کنند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهارده + 16 =