پروتئین گیاهی بهتر است یا حیوانی؟
پروتئین گیاهی بهتر است یا حیوانی؟
در مجله آقای قاب میپردازیم به موضوع انواع پروتئین که کدامیک بهتر است …
بدن به پروتئین برای ساخت سلول های جدید، متعادل کردم مایعات در بدن
و همچنین ساخت آنزیم هایی که عملکرد فراوانی در بدن دارند نیاز دارد.
افراد بالغ سالم باید ۱۰ تا ۳۵ درصد کالری روزانه خود را از وروتئین بگیرند.
متاسفانه در برخیمقاط دنیا پروتئین کافی روزانه را دریافت کنند .
اما مردم در جوامع پیشرفته ممکن است حتی بیش از نیاز بدنشان پروتئین دریافت کنند.
شما میتوانید پروتئین را از منابع گیاهی یا حیوانی دریافت کنید و این دو باهم تفاوت هایی دارند.
پروتئین های حیوانی تمامی آمینو اسید های ضروری بدن را دارند
در حالی که پروتئین های گیاهی حداقل یک آمینو اسید را کم دارند.
پروتئین های حیوانی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند
اما چربی بالا و فیبر پایین دارند در حالی که پروتئین های گیاهی ممکن است
دارای دیگر مواد مغذی مانند فیبر و انتی اکسیدان باشند.
پروتئین گیاهی و حیوانی هر دو میتوانند در برنامه غذایی سالم شما وجود داشته باشند
اما مجبور نیستید حتما پروتئین حیوانی بخورید تا زمانی که شما غذا های
متنوع میل میکنید میتوانید تنها پروتئین گیاهی را مصرف کنید.
پروتئین کامل یا ناکامل چیست؟
۹ آمینو اسید وجود دارد که برای سلامت بدن بسیار مهم است
و بدن خود نمیتواند آن ها را تولید کند پس باید این ۹ آمینو اسید
در برنامه غذایی شما وجود داشته باشد.غذاهای حیوانی
همه آمینو اسید های ضروری بدن را تامین میکنند به همین دلیل به غذاهای
حیوانی پروتئین کامل و به غذا های گیاهی پروتئین ناکامل گفته میشود.
اگر شما مایل هستید تنها پروتئین گیاهی مصرف کنید باید تنوع غذایی
بالایی داشته باشید تا بتوانید تمام آمینو اسید ها را دریافت کنید.
رای مثال غلا آمینو اسید لیزین محدود تری دارند و این در حالی است
که حبوبات مقدار لیزین بالاتر دارند اما حاوی متیونین و سیستئین کمی هستند.
آیا میتوان تنها پروتئین گیاهی خورد بدون اینکه به بدن آسیب برسد؟
شما حتی میتوانید فقط با مصرف پروتئین گیاهی باز هم تمام آمینو اسید های ضروری بدن را تامین کنید.
برای انجام اینکار باید حتما انواع مختلفی از غذاهای گیاهی را مصرف کنید.
وعده هایی نظیر : غلات ، آجیل ها ، دانه ها ، حبوبات و سویا را شامل میشود.
سویا و غلات پروتئین های گیاهی با کیفیت هستند چون مقدار زیادی
از آمینو اسید های ضروری بدن را دارند .افرادی که غذاهای گیاهی مصرف میکنند
در صورتی تمام آمینو اسید های ضروری بدنشان تامین میشود که تنوع غذایی بالایی داشته باشند.
تفاوت در جذب پروتئین حیوانی و گیاهی:
بین جذب پروتئین حیوانی و گیاهی نیز تفاوت هایی وجود دارد.
پروتئین حیوانی چون با پروتئین انسانی بسیار شباهت دارد
جذبش هم راحت تر صورت میگیرد .
پروتئین گیاهی در صورتی جذبش راحت تر میشود که
مقدار مشابهی آمینو اسید به پروتئین حیوانی داشته باشد .
کسانی که گیاه خوار هستند باید مقدار پروتئینی را که دریافت میکنند
افزایش دهند چون پروتیین گیاهی نسبت به پروتئین گیاهی کمتر جذب میشود.
پروتئین حیوانی چون مقدار بیشتری گوگرد حاوی آمینو اسید دارد
که این آمینو اسید ها اسیدی هستند، بدن برای پایین آوردن PH این غذا ها
نیاز به حائل دارد. حائلی که بدن میتواند برای کشیدن مواد مغذی غذا از آن استفاده کند.
به همین دلیل برنامه غذایی سرشار از پروتئین خیوانی با حتی گیاهی میتواند
خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد.
دیگر مواد مغذی موجود در عذاها نیز میتواند روی کاهش یا افزایش جذب کلسیم و یا روی تعادل PH بدن تاثیر گذارد.
نگرانی هایی که در رابطه با مقدار دریافت پروتئین وجود دارد:
خوردن غذاهایی مانند ماهی، مرغ، لوبیا ، یا انواع آجیل ها به جای گوشت قرمز
میتواند خطر ابتلا به برخی از بیماری ها و همچنین مرگ و میر را کاهش دهد.
مصرف گوشت های قرمز فن آوری شده حتی به مقدار کم میتواند خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.
همچنین زیاده روی در مصرف گوشت قرمز میتواند خطر سرطان روده بزرگ را نیز افزایش دهد.
دریافت پروتئین از منابع غذایی سالم میتواند برای سلامت افراد مزایایی
مثل افزایش سیری و تغییرات مفید در چربی خون را داشته باشد.
با مصرف پروتئین چه چیز هایی بدست می آورید:
غذاهای پروتئینی را نباید فقط با مقدار پروتئینشان بسنجید باید نوع پروتئین را نیز در نظر گرفت.
گوشت های فرآوری شده می توانند منبعی از پروتئین باشند
اما منابعی از نمک پنهان، چربی اضافه و مواد سرطان زا نیز هستند.
لبنیات علاوه بر پروتئین مزایای زیادی هم برای تقویت استخوان دارند
اما شیر و ماست هایی که شیرین شده اند ممکن دارای مقدار بسیار زیادی قند اضافه باشند.
منابع گیاهی فرآوری شده به جز پروتئین مزایای فراوان دیگری هم دارد.
دیدگاهتان را بنویسید